PETS公共英语
考试时间报名时间报名条件准考证打印成绩查询考试通知
您的位置:学易首页 > PETS公共英语 > 模拟试题 > 2021年全国英语等级考试模拟试题-公共英语三级阅读A
快揵导航:报考指南报名入口合格标准证书领取
2021年全国英语等级考试模拟试题-公共英语三级阅读A
来源:学易网校 2021/9/14 16:36:00 【字体:放大正常缩小】【打印页面

全国英语等级考试公共英语PETS模拟试题模拟练习题

  网校为帮助考生顺利通过考试,特别收集整理了全国英语等级考试-公共英语三级冲刺模拟试题供考生参考,更多备考资料可关注网校公共英语频道或点击网站右下角在线客服咨询!

  阅读Part A
  Text1
  Air pollution, also known as air pollution, according to the definition of the international organization for Standardization (ISO), air pollution usually refers to the phenomenon that some substances enter the atmosphere due to human activities or natural processes, present sufficient concentration and reach sufficient time, and thus endanger human comfort, health and welfare or the environment.There was one thought that air pollution affected only the area immediately around large cities with factories and heavy automobile traffic.At present,we realize that although these are the areas with the worst air pollution,the problem is literally worldwide.On several occasions over the past decade,a heavy cloud of air pollution has covered the east of the United States and brought health warnings in rural areas away from any major concentration of manufacturing and automobile traffic.In fact,the very climate of the entire earth may be infected by air pollution.Some scientists consider that the increasing concentration of carbon dioxide in the air resulting from the burning of fossil fuels(coal and oil)is creating a“greenhouse effect”—conserving heat reflected from the earth and raising the world’s average temperature.If this view is correct and the world’s temperature is raised only a few degrees,much of the polar ice cap will melt and cities such as New York,Boston,Miami,and New Orleans will be in water.
  Another view,less widely held,is that increasing particular matter in the atmosphere is blocking sunlight and lowering the earth’s temperature—a result that would be equally disastrous.A drop of just a few degrees could create something close to a new ice age,and would mane agriculture difficult or impossible in many of our top farming areas.Today we do not know for sure that either of these conditions will happen(though one recent government report drafted by experts in the field concluded that the greenhouse effect is very possible)Perhaps,if we are lucky enough,the two tendencies will offset each other and the world’s temperature will stay about the same as it is now.Driven by economic profits,people neglect the damage on our environment caused by the“advanced civilization”.Maybe the air pollution is the price the human beings have to pay for their development.But is it really worthwhile?
  1、As pointed out at the beginning of the passage,people used to think that air pollution _______.
  A.cause widespread damage in the countryside
  B.affected the entire eastern half of the United States
  C.had damaged effect on health
  D.existed merely in urban and industries areas
  参考答案:D
  参考解析:依据第一段“There was one thought that air pollution affected only the area immediately around large cities with factories and heavy automobile traffic.”。
  2、It can be concluded that________.
  A.raising the world’s temperature only a few degrees would not do much harm to life on earth.
  B.lowering the world’s temperature merely a few degrees would lead major farming areas to disaster.
  C.almost no temperature variations have occurred over the past decade.
  D.the world’s temperature will remain constant in the years to come.
  参考答案:B
  参考解析:依据第二段“A drop of just a few degrees could create something close to a new ice age,and would mane agriculture difficult or impossible in many of our top farming areas”。
  3、As to the greenhouse effect,the author __________.
  A.share the same view with the scientist.
  B.is uncertain of its occurrence
  C.rejects it as being ungrounded
  D.thinks that it will destroy the world soon
  参考答案:B
  参考解析:依据第一段最后“If this view is correct and the world’s temperature is raised only a few degrees,much of the polar ice cap will melt and cities such as New York,Boston,Miami,and New Orleans will be in water.”表明作者只是引用这种现象并不确定其正确性。
  4、The word“offset”in the second paragraph could be replaced by _________.
  A.slip into
  B.make up for
  C.set up
  D.catch up with
  参考答案:B
  参考解析:offset补偿,make up for弥补,set up建立,catch up with赶上
  5、This passage is primarily about __________.
  A.the greenhouse effect..
  B.the burning of fossil fuels..
  C.the potential effect of air pollution.
  D.the likelihood of a new ice age.
  参考答案:C
  参考解析:文章是在讨论大气污染给人类带来的潜在影响。

  Text2
  Some natural forces that make Japan frequent earthquakes may be transformed into clean energy for long-term sustainable use in Japan,namely geothermal energy.
  Water from deep below the ground at Japan’s tens of thousands of hot springs could be used to produce electricity.
  Although Japanese high­tech companies are leaders in geothermal(地热的)technology and export it,its use is limited in the nation.
  “Japan should no doubt make use of its resources of geothermal energy,”said Yoshiyasu Takefuji,a leading researcher of thermal­electric power production.
  The disastrous earthquake and tsunami on March 11,2011 caused a reaction against atomic power,which previously made up 30 percent of Japan’s energy needs,and increased interest in alternative energies,which accounted for only 8 percent.
  Artist Yoko Ono has called on Japan to explore its natural energy,following the example of Iceland which uses renewable energy for more than 80 percent of its needs.
  For now,geothermal energy makes up less than 1 percent of the energy needs in Japan,which has for decades relied heavily on fossil fuels and atomic power.
  The biggest problem to geothermal energy is the high initial cost of the exploration and constructing the factories.Another problem is that Japan’s potentially best sites are already being developed for tourism or are located within national parks where construction is forbidden.
  “We can’t even dig 10 cm inside national parks.”said Shigeto Yamada of Fuji Electric,adding that regulations protecting nature would need to be relaxed for geothermal energy to grow.
  Researcher Hideaki Matsui said,“Producing electricity using hot springs is a decades­long project.We also have to think about what to do for now as energy supplies will decline in the short term.”
  The Earth Policy Institute in Washington,US,believed Japan could produce 80 000 megawatts(兆瓦)and meet more than half its electricity needs with geothermal technology.
  Japanese giants such as Toshiba are already global leaders in geothermal technology,with a 70 percent market share.In 2010,Fuji Electric built the world’s largest geothermal factory in New Zealand.
  1、What would be the best title for the text?
  A.Alternative energies in Japan
  B.World’s largest geothermal plant
  C.Japan takes the lead in geothermal technology
  D.Japan thinks of geothermal energy
  参考答案:D
  参考解析:根据文章“We also have to think about what to do for now as energy supplies will decline in the short term”,以及对全文的整体理解可知,本文主要讲的“日本正在考虑如何使用地热”的问题,所以D项最适合做文章的标题。
  2、What percentage of Japan’s energy needs is geothermal energy?
  A.About 8%.
  B.Below 1%.
  C.Around 30%.
  D.Over 80%.
  参考答案:B
  参考解析:依据第七段“For now,geothermal energy makes up less than 1 percent of the energy needs in Japan...”
  3、According to Shigeto Yamada,the growth of geothermal power in Japan needs________.
  A.a change of rules
  B.financial support
  C.local people’s help
  D.high technology
  参考答案:A
  参考解析:依据倒数第四段中的“adding that regulations protecting nature would need to be relaxed for geothermal energy to grow”。
  4、Geothermal energy is considered as a long­term program by________.
  A.Yoshiyasu Takefuji
  B.Hideaki Matsui
  C.Shigeto Yamada
  D.Yoko Ono
  参考答案:B
  参考解析:依据倒数第三段“Researcher Hideaki Matsui said,Producing electricity using hot springs is a decades­long project...”
  5、It can be learned from the last two paragraphs that________.
  A.the world’s biggest geothermal plant was built by America
  B.Japan will not export its geothermal technology
  C.the potential of Japan’s geothermal energy is great
  D.it is hard to find geothermal energy in Japan
  参考答案:C
  参考解析:依据最后两段可了解到日本的地热能源潜力巨大。

  所有备考资料内容均来源于网络,仅供考生参考学习!

我猜这些文章对您也有帮助
PETS公共英语网络课程
分享到:

PETS公共英语考试导航
用户名:
密 码:
保留登录信息
考试指南
相关推荐