PETS公共英语
考试时间报名时间报名条件准考证打印成绩查询考试通知
您的位置:学易首页 > PETS公共英语 > 模拟试题 > 全国英语等级考试模拟试题-2020年公共英语三级阅读B
快揵导航:报考指南报名入口合格标准证书领取
全国英语等级考试模拟试题-2020年公共英语三级阅读B
来源:学易网校 2020/4/9 13:12:00 【字体:放大正常缩小】【打印页面

全国英语等级考试公共英语PETS模拟试题模拟练习题

  网校为帮助考生顺利通过考试,特别整理了公共英语考试三级模拟试题供考生参考,更多备考资料可关注网校公共英语频道或点击网站右下角在线客服咨询!祝各位考生顺利通过考试!所有备考资料内容均来源于网络,仅供考生参考学习!

  阅读:
  Books,even in this age of cheap literature,cost money?The shortage of paper,together with the high cost of living,has made books an expensive item in our list of requirements.This would mean that fewer people can afford to have them.Yet there are people who think nothing of spending money on a rich dinner,but don't like to spend the same sum on books.Therefore the time has come for a new public library policy to be introduced,for the higher the price of books the greater the need to give them the widest circulation possible.
  The Hong Kong Government has set up Urban(城市的)Council Libraries and study rooms in various districts.There is no doubt that when books are wisely selected,they have a great educational value,and have done much to encourage the habit of reading among the people.
  For setting up libraries,some factors should be taken into consideration.In the first place,it is not enough to have just a building,equip it with shelves and fill them with books.The library building itself must be attractive in structure,desirable in atmosphere,and uncumbered in administration.Then secondly,there is the choice of suitable books to look into.This presents difficulties:
  though most of the books are novels and most of the readers are novel-readers,moreover,reading fiction is quite a source of amusement and pleasure.Also,it is a means of broadening one's mind and learning more about life and human being.Yet,there should always be a good selection of serious books-history,biography,travel,poetry and literature-which are appreciated by many readers.
  1、According to this passage,some people __________.
  A.give less consideration to books than food
  B.can hardly afford time to read books
  C.know nothing about the value of education
  D.should have spent more money on daily needs
  参考答案:A
  参考解析:该题答案从第一段中可以做出正确选择。由于生活费用高涨,纸张短缺而导致的书价上涨使得很少有人能买得起书。所以我们选A,BCD文中未提及。
  2、The need for a wider circulation of books comes from _________.
  A.the educational system
  B.the increasing number of the readers
  C.the high price of books
  D.the new public library policy
  参考答案:C
  参考解析:根据第一段“Therefore the time has come for a new public library policy to be introduced,for the higher the price of books the greater the need to give them the widest circulation possible.”这句话告诉我们书价高是书的流通量越来越大的根源。应该选C。
  3、In this passage,the writer implies that _________.
  A.Urban Council Libraries need more funds for books
  B.properly selected books have a good educational value
  C.text books are usually more expensive than other books
  D.to be a good learner,one must read widely
  参考答案:B
  参考解析:根据第二段“There is no doubt that when books are wisely selected,they have a great educational value,and have done much to en courage the habit of reading among the people.”这句话告诉大家正确选项应该是B。ACD文中没有提到。
  4、According to the author,the difficulty in setting up a library lies in the fact that _________.
  A.there is a shortage of space and facilities
  B.serious books are not always available in book stores
  C.most readers take their interests only in novels
  D.it is not easy to select suitable books
  参考答案:D
  参考解析:根据第三段“Then secondly,there is the choice of suitable books to look into.This presents difficulties:.”这句我们可以看出this这里承上指代书的选择。D是正确答案。
  5、The word"uncumbered"in the third sentence of the third paragraph may refer to _________.
  A.difficult
  B.incomplete
  C.efficient
  D.complicated
  参考答案:C
  参考解析:第三段“The library building itself must be attractive in structure,desirable in atmosphere,and uncumbered in administration.”这句话中的uncumbered应该与前面的attractive及desirable在语义色彩上一致才行,所以我们选efficient。

我猜这些文章对您也有帮助
PETS公共英语网络课程
分享到:

PETS公共英语考试导航
用户名:
密 码:
保留登录信息
考试指南
高清教程
相关推荐