PETS公共英语
考试时间报名时间报名条件准考证打印成绩查询考试通知
您的位置:学易首页 > PETS公共英语 > 模拟试题 > 全国英语等级考试-2020年公共英语三级模拟试题阅读A
快揵导航:报考指南报名入口合格标准证书领取
全国英语等级考试-2020年公共英语三级模拟试题阅读A
来源:学易网校 2020/4/8 14:08:00 【字体:放大正常缩小】【打印页面

全国英语等级考试公共英语PETS模拟试题模拟练习题

  网校为帮助考生顺利通过考试,特别整理了公共英语考试三级模拟试题供考生参考,更多备考资料可关注网校公共英语频道或点击网站右下角在线客服咨询!祝各位考生顺利通过考试!所有备考资料内容均来源于网络,仅供考生参考学习!

  阅读:
  Although historians have investigated the economic and social conditions of the United States that influenced women's status in the middle of the 19th century,they have not realized that feminism was an international movement centered on Europe at that time.The feminists in the United States were not solitary.In fact,American feminists were closely related to a utopian socialist movement in the past 20 years In 1848,the first women's rights conference held in Seneca Falls,New York reached a climax.Thus,a complete understanding of the origins and development of nineteenth-century feminism in the United States requires that the geographical focus be widened to include Europe and that the detailed study already made of social conditions be expanded to include the ideological development of feminism.
  The earliest and most popular of the utopian socialists were the Saint-Simonians.The specifically feminist part of Saint-Simonianism has,however,been less studied than the group’s contribution to early socialism.This is regrettable on two counts.By 1832 feminism was the central concern of Saint-Simonianism and entirely absorbed its adherents’energy;hence,by ignoring its feminism,European historians have misunderstood Saint-Simonianism.Moreover,since many feminist ideas can be traced to saint-simonianism European historians’appreciation of later feminism in France and the United States remained limited.
  Saint-Simon’s followers,many of whom were women,based their feminism on an interpretation of his project to reorganize the globe by replacing brute force with the rule of spiritual powers.The new world order would be ruled together by a male,to represent reflection,and a female,to represent sentiment.This complementarity reflects the fact that,while the Saint-Simonians did not reject the belief that there were innate differences between men and women,they nevertheless foresaw an equally important social and political role for both sexes in their utopia.
  Only a few Saint-Simonians opposed a definition of sexual equality based on gender distinction.This minority believe that individuals of both sexes were born similar in capacity and character,and they ascribed male-female differences to socialization and education.The envisioned result of both currents of thought,however,was that women would enter public life in the new age and that sexual equality would reward men as well as women with an improved way of life.
  1.It can be inferred that the author consider those historians who describe early feminists in the United States as“solitary”to be
  A.insufficiently familiar with the international origins of nineteenth-century American feminist thought.
  B.overly concerned with the regional diversity of feminist ideas in the period before 1848.
  C.not focused narrowly enough in their geographical scope.
  D.insufficiently aware of the ideological consequences of the Seneca Falls conference.
  参考答案:A
  参考解析:通过本题题干中的“solitary”一词可将本题的答案信息中心确定在第一段,通过仔细阅读和理解本句话以及本句前后的两句话,可以得出本题的正确选项A。其实美国的女权主义运动者并不孤单,因为她们的思想和行动是和欧洲大陆的女权主义者有着千丝万缕的联系,是国际女权运动的一部分。
  2.The author’s attitude toward European historians who have studied the Saint-Simonians is primarily one of
  A.approval of the specific focus of their research.
  B.disapproval of their lack of attention to the issue that absorbed most of the Saint-Simonians’energy after 1832.
  C.approval of their general focus on social conditions.
  D.disapproval of their lack of attention to links between the Saint-Simonians and their American counterparts.
  参考答案:B
  参考解析:根据本题题干中的“European historians”可将本题的答案信息来源迅速确定在第二段第四句,通过阅读本句分号前后的内容,可以推导出作者的态度是否定的,其否定原因是第二段第四句分号前半部分所表达的内容。本题的正确答案应该是B。
  3.The author mentions all of the following as characteristic of the Saint-Simonians except
  A.The group included many women among its members.
  B.The group believed in a world that would be characterized by sexual equality.
  C.The group was among the earliest European socialist groups.
  D.Most members believed that women and men were inherently similar in ability and character.
  参考答案:D
  参考解析:但是本题的题干确没有明确给出本题在原文中的准确信息来源。这时考生就会迷失答题思路。请同学们一定要记住:每当自己迷失答题思路时,一定要多想一想全文的中心主旨句和每段的主题句,这会帮助考生寻找到解题的思路。本题的正确答案应该是D,因为选项D所表达的内容和本文尾段第一、二句所表达的内容相反。选项ABC的内容分别在第三段第一句、第三段第二句以及第二段首句涉及。
  4.It can be inferred from the text that the Saint-Simonians envisioned a utopian society having which of the following characteristics?
  A.It would be worldwide.
  B.It would emphasize dogmatic religious principles.
  C.It would most influence the United States.
  D.It would have armies composed of women rather than of men.
  参考答案:A
  参考解析:从本题题干中的“envisioned”(设想,预想)一词可将本题的答案信息来源迅速确定在倒数第二段第一句和第二句,因为倒数第二段第一句含有“project”(计划,规划)一词,倒数第二段第二句含有表示未来的“would”一词。通过仔细阅读倒数第二段的第一、二句话,发现这两句话都包含“globe”或“world”,可见本题的正确选项应该是A。
  5.According to the text,which of the following would be the most accurate description of the society envisioned by most Saint-Simonians?
  A.A society in which women were highly regarded for their extensive education.
  B.A society in which the two genders played complementary roles and had equal status.
  C.A society in which women did not enter public life.
  D.A social order in which a body of men and women would rule together on the basis of their spiritual power.
  参考答案:B
  参考解析:通过本题题干中的“most Saint-Simonians”可将本题的答案信息来源迅速确定在尾段的第一句。根据尾段第一句进行反推即逆向思维,可得出本题的正确答案是B。

我猜这些文章对您也有帮助
PETS公共英语网络课程
分享到:

PETS公共英语考试导航
用户名:
密 码:
保留登录信息
考试指南
高清教程
相关推荐