PETS公共英语
考试时间报名时间报名条件准考证打印成绩查询考试通知
您的位置:学易首页 > PETS公共英语 > 模拟试题 > 2020年公共英语三级模拟题-全国英语等级考试阅读B
快揵导航:报考指南报名入口合格标准证书领取
2020年公共英语三级模拟题-全国英语等级考试阅读B
来源:学易网校 2020/3/23 16:15:00 【字体:放大正常缩小】【打印页面

全国英语等级考试公共英语PETS模拟试题模拟练习题

  网校为帮助考生顺利通过考试,特别整理了公共英语考试三级模拟试题供考生参考,更多备考资料可关注网校公共英语频道或点击网站右下角在线客服咨询!祝各位考生顺利通过考试!所有备考资料内容均来源于网络,仅供考生参考学习!

  阅读:
  Either an urban or a rural area gives pleasure and trouble.Let's briefly analyze the reasons why people choose these two places.
  Urban citizens can enjoy a more colorful life than rural citizens.Townspeople are well­informed because they have the easier access to news,while country people are uniformed because these districts are hard to get to.Urban traffic is so well­developed that the residents there often visit exhibitions and parks which are only a short bus ride away.For country people this is a major operation which involves considerable planning.Shopping,a necessary activity in everyday life is more convenient in the city than in the countryside.Townspeople can buy what they want at any time of a day.But rural residents go to town at most once a week.So after shopping they always stagger home loaded with heavy purchases.As for as meals and clothes concerned,townspeople are well­fed and well­dressed as there is an adequate supply of goods.But rural residents are too busy to pay particular attention to them.It is for these reasons that more and more people are moving into the city and looking for a rest there.
  On the contrary,some people are attracted by the rural area.Air pollution,noise and overcrowding which are the biggest problems confronting townspeople seem strange for rural residents.Medical studies have proved that rural residents can live longer than urban residents,because they are free from a polluted environment.In addition,the crime rate in the city is several times higher than in the countryside.As is known to all,the life in any city is much more expensive than in the countryside.So the safe,quiet and cheap life in the country appeals to many city residents.
  1、When visiting an exhibition in town,country people have to ________.
  A.listen to local news
  B.take a bus
  C.make a careful plan
  D.ask friends for help
  参考答案:C
  参考解析:从第二段For country people this is a major operation which involves considerable planning.可知,乡村的人们要想看展览会得提前作计划。
  2、Paragraph 1 mainly tells us the differences between urban and rural life in ________.
  A.communication,traffic and shopping
  B.traffic,shopping and diet
  C.education,living conditions and housing
  D.traffic,medicine and shopping
  参考答案:A
  参考解析:从第二段的内容可知作者依次从通讯、交通以及购物等方面进行了比较。
  3、According to the passage,rural people are not as well­dressed as urban citizens mainly because________.
  A.they live far away from town
  B.they live a poorer life
  C.they are busy with their work
  D.they don't like to dress up
  参考答案:C
  参考解析:从第二段最后rural residents are too busy to pay particular attention to them可知。
  4、For rural residents,the problems the urban citizens facing are________.
  A.common
  B.polluted
  C.well­known
  D.unimportant
  参考答案:B
  参考解析:从第三段第二句可知rural residents对townspeople所面临的污染等问题感到奇怪。
  5、What attracts people living in the countryside?
  A.noise
  B.Overcrowding
  C.expensive
  D.Low crime rate
  参考答案:D
  参考解析:从第三段In addition,the crime rate in the city is several times higher than in the countryside.城市的犯罪率是农村的好几倍。

我猜这些文章对您也有帮助
PETS公共英语网络课程
分享到:

PETS公共英语考试导航
用户名:
密 码:
保留登录信息
考试指南
高清教程
相关推荐