PETS公共英语
考试时间报名时间报名条件准考证打印成绩查询考试通知
您的位置:学易首页 > PETS公共英语 > 模拟试题 > 2020年全国英语等级考试三级模拟试题-公共英语模拟试题阅读B
快揵导航:报考指南报名入口合格标准证书领取
2020年全国英语等级考试三级模拟试题-公共英语模拟试题阅读B
来源:学易网校 2020/2/10 15:37:00 【字体:放大正常缩小】【打印页面

全国英语等级考试公共英语PETS模拟试题模拟练习题

  公共英语考试-全国英语等级考试由笔试试卷和口试试卷组成。笔试试卷和口试试卷都使用英文指导语。网校为帮助考生顺利通过考试,特别整理了公共英语考试三级模拟试题供考生参考,更多备考资料可关注网校公共英语频道或点击网站右下角在线客服咨询!祝各位考生顺利通过考试!所有备考资料内容均来源于网络,仅供考生参考学习!

  阅读:
  If there is a song that really touches you, or has some implications for you, listening to or playing music stimulates many different parts of the brain, and also affects our bodies, why do humans have such a close relationship with music? This article talks about the relationship between music and humans from the impact of music on children and adolescents.
  text
  Think of the last time a song really moved you,or meant something to you.Listening to and playing music affects marry different sections of the brain,affecting us physically as well.Why are we as humans so connected to music?
  Making music is something that we are born with.There's a reason we refer to music as the“universal language”;there has been no known human culture without music.Dancing and music came before agriculture,and possibly even before language.The fact that whale music and human music have so much in common suggests that music may exist before humans and that we may be latecomers to the musical scene rather than being the inventors of music.
  We begin life being affected by music;babies first begin to respond to music even before their birth.Whether or not it's true,everyone has heard that playing classical music;for your baby supposedly helps him or her become smarter.A study done in the United Kingdom concluded that children were able to recognize and even preferred music that they had heard lip to three months before birth.Although it made no difference whether it was rock music or country music,the babies who were exposed to faster songs showed a stronger preference for that song than those who had heard something slower.Researchers have also found that the playing of soft background music or a mother's soft singing actually helps premature(早产的)babies.Those who were subjected to the music tended to gain weight faster and were able to leave hospitals earlier than those who weren't.However,the study in the UK uncovers no links between babies listening to music and increased intelligence or brain development.
  Another experiment at the University of California at Irvine compared the puzzle-solving abilities of 3-year-olds who were given piano lessons with the ability of others who sang,used computers,or did nothing.The children studying piano were better at the puzzles.Also,high school students with a musical background seem to do better on their SATs.Whether it's natural intelligence that helps the children excel in both music and math,or the music that helps develop other areas,you can't deny the benefits of a musical background.
  On the other hand,it's possible that some music and lyrics(歌词)could be hard for children and teenagers.The lyrics of today's popular music are stated more and more clearly.A study oil mass media and teenagers showed that a group of 14-to 16-year-olds in 10 different southeastern cities listened to music an average of 40 hours per week.Obviously,the music they are listening to plays a large part in their lives,and especially influences self-identity.So any bad influences in the music will have a very direct effect on the teenagers.Several other experiments mentioned in the American Academy of Pediatrics'policy statement on the"Effect of Music Lyrics and Music Videos on Children and Youth"supported this idea.One study from Sweden found that children who developed a preference to rock music were more likely to be influenced by their peers than by their parents.Others showed links between a predilection for heavy metal and detrimental behaviors,including taking drugs,self-killing risk,and other risk-taking habits.The American Academy of Pediatrics(AAP)doesn't support the idea of censorship(检查制度),but strongly encourages parents to monitor what their children are listening to.
  1、Music is regarded as the“universal language”because ______.
  A.music is important for human beings’mental and physical health
  B.music is played by people from all over the world
  C.music is of great benefits to human language
  D.music is present throughout the development of human culture
  参考答案:D
  参考解析:根据第二段music may exist before humans and that we may be latecomers to the musical scene rather than being the inventors of music。音乐可能在人类之前就已经存在,并且我们对于音乐来说只是后来人而不是开创者。可知,音乐贯穿了人类的发展史。
  2、According to Paragraph 3,what affects babies’preference for songs?
  A.The lyrics
  B.The tone
  C.The style
  D.The speed
  参考答案:D
  参考解析:根据第三段Although it made no difference whether it was rock music or country music,the babies who were exposed to faster songs showed a stronger preference for that song than those who had heard something slower.虽然音乐的种类没有不同,但比起慢节奏的音乐来快节奏的音乐更受婴儿们青睐。可知婴儿对音乐的节奏比较敏感。
  3、Which of the following proves a musical background benefits children a lot?
  A.An experiment at the University of California.
  B.A study done in the United kingdom.
  C.A study on mass media and teenagers.
  D.A study from Sweden.
  参考答案:A
  参考解析:根据第四段The children studying piano were better at the puzzles.Also,high school students with a musical background seem to do better on their SATs.那些上过钢琴课跟那些唱歌,玩电脑,或没接受任何教育的孩子相比要好些,那些有音乐背境的高年级学生做的要好些.可知这个研究证明音乐背景有好处。
  4、The author mentioned several other experiments in the AAP’s policy statement to prove________.
  A.parents should monitor what their children are listening to
  B.music can have harmful effects on teenagers
  C.teenagers are more likely to be affected by their friends
  D.children shouldn’t be exposed to too much music
  参考答案:B
  参考解析:根据第四段The American Academy of Pediatrics(AAP)doesn't support the idea of censorship(检查制度),but strongly encourages parents to monitor what their children are listening to.来自于瑞士一家研究发现那些偏爱摇滚乐的孩子比起他们的父母亲来更容易受到同伴的影响.其它研究显示在偏爱电子摇滚乐和有害行为的联系,包括吸毒,冒险自杀,发生冲突及其它的一些冒险行为,AAP组织不赞同这种审查结果,但还是鼓励家长监督他们的孩子听的是什么内容。可知调查证明音乐内容的不同,也可能对青少年产生坏的影响。
  5、What will the author probably discuss in the paragraph that follows?
  A.More bad effects of music on teenagers’daily habits.
  B.Some experiments about music and teenagers.
  C.Tips for parents on monitoring the music their children prefer.
  D.Benefits of listening to a variety of music.
  参考答案:C
  参考解析:文章最后一段讲音乐也有可能对青少年产生不良影响,AAP组织鼓励家长监督他们的孩子听的是什么内容。所以下文可能就会写给出一些关于如何监督孩子听的音乐内容的方法。

我猜这些文章对您也有帮助
PETS公共英语网络课程
分享到:

PETS公共英语考试导航
用户名:
密 码:
保留登录信息
考试指南
高清教程
相关推荐